Vegetarisk & laktosfri tårta

Vad är det som gör en tårta vegetarisk? Inte så mycket egentligen. I detta fall handlade det mest om gelatin, vilket finns i de flesta fyllningar nu för tiden. För att göra en tårta vegetarisk måste man byta ut gelatinblad eller pulver mot Vegegel eller helt enkelt välja en fyllning utan gelatin.

Jag gjorde det förstnämnda. Det jag vill tipsa om, precis som många andra som använt Vegegel, är att det är starkare än det står på påsen. Ta kanske 2/3 så mycket som det står och testa dig fram.

En laktosfri tårta är lite pilligare dock. Speciellt när man väljer två fyllningar baserade på grädde, yoghurt och creme fraiche. Plus laktos finns i saker som man kanske inte tänker på om man inte själv är laktosintolerant som till exempel smöret till tårtbottnen. Men så länge man bor bredvid en relativt välsorterad matbutik är det inte heller några problem.

Tårtan på bilden ovan var till en vän och innehåller:

Tårtan är dekorerad med spritsade rosor och vita sockerpärlor. Rosor är roliga att spritsa och det är något jag vill få fler tillfällen att öva på.