Grillning och födelsedagstårta

Sent i fredags bestämde jag mig äntligen för att jag ville bjuda på tårta på dagen därpå, när våra vänner skulle komma och grilla. Men det var inte mycket tid för att baka en tårta, så en enklare tårtan fick det bli. 

Bara en fyllning och en frosting för att täcka. Efter lite snabbt googlande och ett besök till min favorit bakblogg Sockerrus.se så bestämde jag mig för en tårta gjord på:

  • Tårtbotten “Lika delar” färgad grön för skojs skull
  • En fyllning gjord på hasselnötskräm och vispad grädde
  • En frosting av chokladganache (uppvärmd grädde uppvispad med chokladbitar)

Så iväg till butiken för att köpa ägg, choklad, grädde och hasselnötskräm. Jag hann faktiskt med att baka både tårtbotten, fyllning och frosting samma kväll. Men sedan sa rygg och fötter ifrån (hade stått upp en större delen av dagen, och såklart även lagat middag).

Men på lördagsmorgonen hann jag faktiskt sätta ihop tårtan med tid över, innan våra vänner ringde på dörren. Och tårtan blev riktigt fin, plus att jag fick testa att täcka en tårta med chokladganache, något som jag inte testa tidigare. Riktigt kul, och riktigt nöjd med resultatet.

Tårtan blev också fint mottagen av mina vänner som mumsa och åt på bra trots grillningen innan. Som extra plus fick jag också chansen att använda mina nya fina gröna assietter och tårtfatet jag fick i present förra året. 

Så i slutsats så hade jag en riktigt fin lördag med mina glada vänner och min goa sambo. Hoppas er lördag var lika fin. Och ett stort tack till alla som kom och firade min födelsedag i det blåsiga Kungälv i helgen!