En färgglad födelsedagstårta

Att göra färgglada tårtor är alltid lika kul. Men denna tårta var extra kul då den var beställd av en tårtälskande dam som skulle fylla tre år. Jag och hennes mamma har känt varandra sedan vi var tonåringar. Därför var det extra kul att få göra hennes dotters födelsedagstårta och det värmde lite extra.

Jag bakar av flera anledningar; utmaningen, avslappningen men också reaktionen jag får se när personer ser vad jag har skapat. Om det är till sin egen familj eller till sina vänner. Det där leendet är oslagbart. Och leendet och glädjen hos en treåring är svårslaget. 🙂

Jag har i efterhand fått se många bilder på min väns dotter när hon står och otåligt väntar på att få en bit av tårtan och de värmer att se. Att skapa något som ger en sådan glädje.

Inuti en födelsedagstårta

Att välja fyllning är alltid svårt men tillslut valde vi en klassisk prinsesstårta-fyllning. Inuti tårtan finns ett lager vaniljkräm blandat med vispgrädde och ett lager hallonsylt. Tårtan är sedan täckt med marängsmörkräm (min personliga favorit att täcka tårtor med) samt ett täcke av sockerpasta. Tårtan är sedan dekorerad med färgade glada prickar, ett band av sockerpasta och såklart födelsedagsbarnets namn och ålder.

Jag har hört att tårtan blev en succé hos både barn och vuxna. Och det är allt jag är ute efter när jag bakar.

Tack för mig för denna gång!