Annas Baktankar

En glad och nyfiken sockerbagare

Skip to content
  • Hem
  • Om mig
  • Tårtor
  • Kakor
  • Mjuka kakor
  • Bröd
  • Men varför?

Snittat ingefärsbröd

september 21, 2019november 19, 2019 - admin

Alltid bra att öva på snittning när man testar nya recept på ingefärsbröd!

Posted in Bröd, brödbak

Post navigation

Förra bakverket← Prinsesstårta
Nästa bakverk Min favorit bröllopstårta →

Om mina Baktankar

Jag har bakat ända sedan jag var liten med min pappa. När jag flyttade hemifrån var det som en trygghet att fortsätta. Nu är jag  en nyfiken nyligen nyexaminerad bagare och konditor som söker sitt första jobb. Här kan du läsa om alla mina baktankar.

Senaste inläggen

  • En härlig citronmarängpaj
  • En tillbakablick till Fars dag från min förra arbetsplats
  • Dinkel surdegsbröd bakat i stenugn
  • Klassiskt pepparkakshus till första advent
  • Stenugnsbakat surdegsbröd

Annas Baktankar på Instagram

För skoj skull. Här är en bild på massa semlor För skoj skull. Här är en bild på massa semlor utan lock 😊 #semla #semlautanlock
Min första nyårsbakelse är klar och jag är så Min första nyårsbakelse är klar och jag är så nöjd! Finns på jobbet imorgon och jag hoppas våra kunder kommer att älska den ❤ 

°°°
Inuti finns som jag nämnt tidigare en vit choklad- och kardemumma-mousse med en botten av karameliserade solrosfrön blandade med mörk choklad. Bakelsen är täckt av en len chokladganache som jag definitivt kommer att använda igen! Så lätt att höra och blir så nätt och fin på!
Gjort små julbakelser på jobbet. Petit choux med Gjort små julbakelser på jobbet. Petit choux med mördeg, fyllda med vaniljkräm, vispgrädde och kardemumma. God jul, kan inte fatta att det är redan imorgon.
Mina bakade Strass-kakor med egengjord hallonsylt. Mina bakade Strass-kakor med egengjord hallonsylt. Säljs på jobbet i helgen 😊❤.
Idag gjorde jag klart vad som kan bli min första Idag gjorde jag klart vad som kan bli min första nyårsdessert som konditor. Det är en chokladbakelse fylld med vit choklad- och kardemumma-mousse på en botten av rostade karameliserade solrosfrön blandade med mörk choklad, täckt av ett tunt lager av chokladganache. 

°°°

Inspirationen kommer från några av mina favoritbloggare och konditorer. Moussen är inspirerad av @erikasfikastund's vit chokladmousse då jag ville ha en mousse jag kunde lita på. 

Botten är min version av en av @dominiqueansel's bottnar där jag bytt ut hans rice krispies mot solrosfrön. Även dekoren vill jag tacka Ansel för då han trevligt nog lagt ut en video om hur han gör sina choklad-stalaktiter  och de ville jag så gärna prova 😊

Om det blir denna, så kommer den finnas tillgänglig på jobbet till nyår. 

#nyårsafton #nyårsdessert
Ett glatt återseende på jobbet; Strass med egeng Ett glatt återseende på jobbet; Strass med egengjord hallonsylt.

°°°

Första gången jag gjort den sedan mitt slutprov på utbildningen. Och även då spritsningen inte är perfekt, så är jag nöjd då det vart minst ett och ett halvt år sedan jag gjorde dem sist 😊
Mer pepparkakor åt folket! Nu i olika storlekar 😊 Börjar våga mer kreativa mönster nu. #pepparkaka #gingerbread #piping
Lite av dagens jobb. Glada pepparkakor på @premiu Lite av dagens jobb. Glada pepparkakor på @premiumbageriet 😊.
Imorgon finns Trippelchokladen på menyn igen på Imorgon finns Trippelchokladen på menyn igen på jobbet @premiumbageriet 😊.
Denna gången har jag kantat den med pepparkakssmulor 😋 God helg på er alla! 

°°°

#trippelchoklad #chocolatecake #chocolate #chocolatedecoration #chocolatedessert
Följ på Instagram
Proudly powered by WordPress | Theme: Gump by pankogut.