Nytt Ciabatta-recept

Under en dag i min semester så följde jag med min sambo till vårt lokala bibliotek, och efter några minuter och tack vare deras tipshylla så gick det upp för mig att det måste finnas en större guldgruva av bak-böcker här, som bara väntar på att lånas hem och läsas.

Jag lånade fyra böcker:

  • Bakgrunder från hembakningrådet
  • 100 Fingerfoods av Sebastian Schauermann och Fabian Björnstjerna
  • Baka surdesgsbörd av Göra Söderin och Georgo Strachal
  • Afternoon Tea & det bästa från Storbrittanien av Anette Rosvall

Och efter att ha lusläst och tagit noga anteckningar av intressanta tips och tricks från Bakgrunder och skrivit ned recept och scannat in hela sidor via appen Evernote (ja, det går och oftast blir det bra) så började jag prova på de recept som verkade roliga och praktiska. Kan inte alltid göra muffins och tårtor, då jag och sambon inte vill bli ballongstora och min frys känns minimalisk.

Så igår blev det Ciabattas från Bakgrunder, som utöver många praktiska tips även innehöll många bra basrecept. Ciabattan blev sega och fina och även om de kändes som stenbumlingar när de kom ut ur ugnen så smakade de fint idag till frukost.

Men på grund av sin långa jästid, flera timmar vid två tillfällen, så kommer jag nog hålla mig till ett tidigare Ciabatta recept som skapade precis lika god bröd, om inte bättre, med betydligt kortare jästid.